Produkter

Løk passer til alt

Løk er verdens mest populære grønnsak. Den har vært en inspirasjonsfaktor i kokekunsten gjennom alle tider, og man skal lete lenge etter en grønnsak som har større potensial. Løk er kjent som en ypperlig smakshever og dessuten for sin helsebringende effekt. Studier viser for eksempel, at hvis man tilsetter løk i fet mat, minsker kolesterolinnholdet. Løk har stått for store matgleder og god helse i tusener av år.

Gul løk

Gul løk (kepaløk) er en utrolig allsidig grønnsak som er populær hos mange. Rå løk smaker sterkt og syrlig, men smaken mildner ved steking til en mer søtlig og fyldig aroma.

Bruk

Gul løk kan brukes til det meste. Den brukes gjerne som en smakstilsetter for kjøtt og fisk, eller som et smakfullt tilbehør. Løk kan stekes, kokes, bakes, grilles eller nytes rå. Skal man bruke løken rå, fjernes litt av den sterke smaken hvis man legger løken i isvann en stund før bruk. Løk kan også syltes, frityrstekes eller wokkes. Vi leverer også en variant med små, gule stjerneløk, en mild og smaksrik delikatesseløk som gjerne brukes hel i gryteretter, wok eller på grillspyd.

Rødløk

Rød kepaløk kalles vanligvis rødløk og har mildere smak enn gul løk. Den har nydelig farge og ser delikat og frisk ut. Smaken er mild og søt på en unik måte.

Bruk

Rødløk kan også brukes til nesten alt. Den kan stekes, bakes, kokes eller nytes rå. Den smaker nydelig rå i salater, på hamburger, til rakfisk og silderetter.

Sjalottløk

Sjalottløken er en av kokkenes favoritter. Den anses av mange for å være den fineste og mest delikate av løkene. Smaken er både sterk og aromatisk, noe som ofte er hemmeligheten bak en skikkelig god saus. Aromaen kommer best frem når sjalottløken varmebehandles.

Bruk

Sjalottløk kan brukes til nesten alt, men er kanskje aller mest brukt i sauser og gryteretter. Den passer til de fleste retter enten den er kokt, smørdampet, wokket, bakt eller stekt.

Hodekål

Hodekål er en av våre viktigste grønnsaker og tidenes tradisjonsbærer i det norske kjøkken. Smaken er fyldig og litt søtaktig.

Bruk

Hodekål kan brukes til så mye. Den kan stekes, dampes, kokes, breseres, wokkes og syltes. Surkål, fårikål, kålstuing, kjøtt- og grønnsakssupper er kjente og kjære klassikere i det norske kjøkken med kål som viktig ingrediens. Hodekål smaker også kjempegodt rå i salater og råkost.

Vi leverer også økologisk hodekål og økologisk blomkål fra egen produksjon i sesong.